YodTum! Kompas naar Natuurlijk Leiderschap, Yolanda Dol, april 2012

Ontdekken wie je werkelijk bent
en oog in oog komen met je overlevingsstrategie.

yodtum-kompas-naar-natuurlijk-leiderschap

Yolanda Dol reikt de inzichten uit haar 10-jarige YodTum praktijk aan in een boek waarmee je ook zelf aan de slag kunt. Het theoriegedeelte is verlevendigd met de praktijkverhalen van mensen die in YodTum-onderzoek zijn gegaan en hun eigen YodTum ontdekt hebben. Hun ervaringen en inzichten helpen je al lezend de pijlers van het YodTum model in te vullen met jouw persoonlijke waarden. Het Werkboek achterin bevat een rijke hoeveelheid vragen, die je steeds dichter bij je eigen natuurlijk leiderschap brengt én je overlevingsstrategie onthult.

Klik hier om het YodTum boek als pdf te downloaden.
Liever het YodTum boek als ePub? Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

YodTum in vogelvlucht

Het boek neemt je mee langs de pijlers van het YodTum model, dat je oog in oog brengt met wie je werkelijk bent én met hoe je je regelmatig manifesteert. Twee spiegelende systemen die ieder van ons aansturen, al zijn we ons daar meestal niet van bewust.

1. Wie je werkelijk bent; je natuurlijk leiderschap waarmee je jezelf én anderen inspireert.

Met als pijlers:

je grootste verlangen
dat wat jou ten diepste drijft, de waarde die jij meer dan alles verwezenlijken wilt in je leven; het ideaal dat je voor ogen hebt.

én

je innerlijke kracht:
het vermogen dat je in je draagt om jouw grootste verlangen zichtbaar te maken in de wereld.

2. Hoe jij je regelmatig manifesteert; je overlevingsstrategie, waarin je heel succesvol bent, maar die je nooit compleet zal vervullen.

Met als pijlers:

je grootste angst:
de gedachte dat jouw grootste verlangen niet verwezenlijkt wordt; je grootste schrikbeeld!

én

je stiekeme arrogantie:
het specifieke talent en wapen waarmee je je grootste angst te lijf gaat en je jouw grootste verlangen alsnog denkt te verwezenlijken.

Je overlevingsstrategie is de manier waarop je gewend bent je succesvol door het leven te slaan. En waarmee je paradoxaal genoeg vaak het omgekeerde bereikt van waar je op uit bent. Omdat je overlevingsstrategie de spiegel is van wie je werkelijk bent.
Het inzicht in hoe jij je manifesteert in je overlevingsstrategie én welke reacties je hiermee oproept, geeft je de mogelijkheid op te houden met gedrag dat uiteindelijk niet productief voor je is, omdat het je Natuurlijk Leiderschap in de weg staat.

Het YodTum onderzoek kan confronterend zijn en is altijd onthullend; zelfs als je dacht jezelf heel goed te kennen... Door de twee systemen in jezelf te doorzien, en je persoonlijke pijlers te doorgronden, geef je jezelf keuzevrijheid om steeds meer te leven vanuit wie je werkelijk bent. YodTum geeft je het kompas hiervoor in handen.